Σχολικό Έτος 2017-2018

Επιμορφωτικές Ημερίδες (Σχ. Έτος 2017-2018-Α΄Τρίμηνο)

Ημερίδα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών των δημοτικών σχολείων  (1ο, 3ο, 5ο, 7ο, 9ο, 11ο & 14ο)   με θέμα: «Παιδαγωγική  Φρενέ: Αρχές και τεχνικές για την κοινωνική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη των παιδιών στο σχολείο της κοινότητας».Τρίτη  5  Σεπτεμβρίου και ώρες 08.30-14.00 στο 5ο ΔΣ Χαϊδαρίου (Πρόγραμμα).

Τριήμερο Βιωματικό Σεμινάριο Εκπαίδευσης στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ατομικών και Κοινωνικών Δεξιοτήτων για μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού  “Βήματα για τη ζωή”.
11, 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2015 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου. Πρόγραμμα Σεμιναρίου.

Διασχολικές Παρουσιάσεις Μαθητών της Στ΄ τάξης της Περιφέρειας με θέμα: «Διαδρομές στην πόλη μου: Ιστορία- Πολιτισμός-Περιβάλλον».

Πρόγραμμα Διασχολικής Επιμόρφωσης με θέμα: “Καλές Πρακτικές στο Σχολείο” -Σεπτέμβριος 2013

Περιλήψεις Παρουσιάσεων

 

Προγραμματισμός Διασχολικής Επιμόρφωσης της Περιφέρειας για τον Σεπτέμβριο του 2013 με θέμα: «Καλές Πρακτικές στο Σχολείο».

Στο πλαίσιο ανάδειξης και διάχυσης καλών πρακτικών που σχεδιάζονται και υλοποιούνται  στις σχολικές τάξεις και γενικότερα στα σχολεία της Περιφέρειάς μας, διοργανώνουμε διασχολική επιμόρφωση με θέμα: «Καλές Πρακτικές στο Σχολείο».
Σκοπός της επιμόρφωσης είναι η παρουσίαση καλών παιδαγωγικών, διδακτικών, και διοικητικών πρακτικών και καινοτόμων δράσεων που εσείς έχετε εφαρμόσει ή εφαρμόζετε ατομικά ή συνεργατικά στην καθημερινή σχολική ζωή και οι οποίες έχουν θετικά αποτελέσματα στη λειτουργία των σχολείων μας. Ακόμη, με τη διοργάνωση της εν λόγω επιμόρφωσης    προσδοκούμε να  συμβάλλουμε στη διάχυση αυτής της εμπειρίας, με τη συλλογή, καταγραφή και τελικά την ανάδειξη  των πρακτικών αυτών. Σάς προσκαλούμε να συμμετάσχετε, παρουσιάζοντας καλές  πρακτικές που σχεδιάζετε και εφαρμόζετε στο πλαίσιο των παρακάτω θεματικών:

Α. Καλές παιδαγωγικές πρακτικές στη σχολική ζωή
Α1. Βελτίωση των διαμαθητικών σχέσεων
Α2. Ζητήματα πειθαρχίας στη σχολική τάξη- Διαχείριση  συγκρούσεων  μεταξύ των μαθητών
Α3. Παρώθηση και ενθάρρυνση των μαθητών για συμμετοχή στη διδασκαλία

ΒΚαλές διδακτικές πρακτικές στη σχολική τάξη
Β1. Αποτελεσματική διδασκαλία στο πλαίσιο των μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος
Β2. Αποτελεσματικός σχεδιασμός διαθεματικών δραστηριοτήτων και καινοτόμων δράσεων (Σχέδια Εργασίας).
Β3. Αξιοποίηση ενεργητικών και βιωματικών εκπαιδευτικών τεχνικών (παιχνίδι ρόλων, καταιγισμός ιδεών κ.ά.).

Γ. Καλές διοικητικές πρακτικές στη σχολική μονάδα
Γ1. Λειτουργία σχολικής μονάδας
Γ2. Σχολείο και τοπική κοινωνία (εφημερίδα, ιστοσελίδα, ιστολόγιο κ.ά..)
Γ3. Σχέσεις σχολείου και γονέων/ κηδεμόνων

Η διασχολική επιμόρφωση απευθύνεται  σε όλους τους  εκπαιδευτικούς της Περιφέρειας και η ημερομηνία διεξαγωγής της προσδιορίζεται για τον Σεπτέμβριο του 2013, πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Η πρόσκληση απευθύνεται και στους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων, οι οποίοι μπορούν να προτείνουν καλές πρακτικές με βάση το περιεχόμενο της πρώτης θεματικής.Η κάθε παρουσίαση δεν θα ξεπερνά σε χρόνο τα 20 λεπτά.  Για την παρουσίαση θα είναι διαθέσιμα υπολογιστής με βιντεοπροβολέα, διαδραστικός πίνακας και πίνακας μαρκαδόρου.
Όσοι και όσες συνάδελφοι/ ισσες ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 31 Μαΐου 2013, αποστέλλοντας συμπληρωμένη τη συνημμένη φόρμα που έχει σταλεί στα σχολεία είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: symdim-gath29@sch.gr είτε σε έντυπη μορφή.

 

Αποθετήριο Καλών Πρακτικών

http://excellence.sch.gr/index.php?option=com_chronocontact&Itemid=85

Καλές Πρακτικές στο ΜΠΕ:
http:// zeus.­pi-­schools.­gr/­epimorfosi/­library/­kp/­