Σύντομο

Όνομα:  Ιγνάτιος
Επώνυμο: Καράμηνας
Ημερομηνία Γέννησης:     17/08/1966
Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος με ένα παιδί
Επαγγελματική Ιδιότητα: Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ
Διεύθυνση Κατοικίας: Πόντου 13-Νίκαια-18454
E-mail: ikaraminas@gmail.com

Γεννήθηκα το 1966 στην Μυτιλήνη της Λέσβου. Τελείωσα το Δημοτικό Σχολείο στην Πτερούντα, το δε Γυμνάσιο και Λύκειο στην Άντισσα Λέσβου.
Σπούδασα στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης (1986) και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών (1999). Ακόμα μετεκπαιδεύτηκα στη Γενική Αγωγή στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης (2006).
Έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στην κατεύθυνση «Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική» του ΠΤΔΕ του Παν/μίου Αθηνών (2001) και είμαι κάτοχος διδακτορικού  διπλώματος στις Επιστήμες της Αγωγής με θέμα: «Παιδαγωγική και διδακτική αξιοποίηση του διαδικτύου στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η περίπτωση του μαθήματος της Ιστορίας της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου» (2004).
Επιπλέον, έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) με ειδίκευση στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (2011) και απέκτησα πτυχίο από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (2011).
Γνωρίζω πολύ καλά την αγγλική γλώσσα και κατέχω τα πτυχία TOEFL (scaled scores 177, Φεβρουάριος 2000) και LOWER (Cambridge, Δεκέμβριος 1999).
Υπηρέτησα σε Δημοτικά Σχολεία της Λήμνου, του Πειραιά και της Αθήνας, ενώ σήμερα υπηρετώ  ως Σχολικός Σύμβουλος στην 29η Περιφέρεια Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής (Δημοτικά Σχολεία Χαϊδαρίου).
Έχω διδάξει  με το ΠΔ 407/80 στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών το μάθημα: «Διδακτικές και Παιδαγωγικές Εφαρμογές με τη Χρήση του Διαδικτύου» για 6 ακαδημαϊκά έτη καθώς και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο μαθήματα παιδαγωγικής και διδακτικής. Είμαι Επιστημονικός Συνεργάτης της ΑΣΠΑΙΤΕ από το 2006, όπου διδάσκω το μάθημα: «Εισαγωγή στη Διδακτική Μεθοδολογία». Επίσης, έχω διδάξει στο Πρόγραμμα Εξομοίωσης του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών το μάθημα: «Καινοτόμες Προσεγγίσεις της Σύγχρονης Διδακτικής», στον ΟΕΠΕΚ, στα ΠΕΚ Πειραιά, 1ο και 3ο ΠΕΚ Αθήνας, στο Πρόγραμμα «Συμβουλευτική Γονέων» του ΥΠΕΠΘ κ.ά.
Έχω εκδώσει τα βιβλία «Ο Παιδαγωγός Μίλτος Κουντουράς», εκδ. Ατραπός, Αθήνα, 2005 και «Διδασκαλία και Μάθηση με την Αξιοποίηση του Διαδικτύου. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού», εκδ. Ατραπός, 2006 και «O Σχολικός Σύμβουλος ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων. Θεωρητική Προσέγγιση- Εμπειρική Διερεύνηση- Καλές Πρακτικές. εκδ. Γρηγόρη, 2013 και έχω δημοσιεύσει άρθρα και έρευνες σε παιδαγωγικά περιοδικά (Παιδαγωγική Επιθεώρηση, Σύγχρονη Εκπαίδευση, Τα Εκπαιδευτικά κ.ά.) και έχω συμμετάσχει  με εισηγήσεις σε πανεπιστημιακά συνέδρια και ημερίδες.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση